Kanoën door de provincie Groningen 22 augustus 2004

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende

In een Canadese kano over de Groninger Maren met ons hele gezinnetje. Al erg lang is dat een vast familie-uitje. De laatste dag van de schoolvakantie gaan we het weer eens met z'n allen proberen. Vanuit Winsum een tocht van 15 kilometer.


Van start in de haven van Winsum Marion voor, Maarten achter en de kinderen er tussenin. Ieder met een peddel Marion voor, Maarten achter en de kinderen er tussenin. Ieder met een peddel Willemijn vist naar takken en bloemen
Pauze in Schouwerzijl We doen het vaker en hebben vaste plaatsen in de boot. Marion voorin als motor en Maarten achterin, sturend met de J-slag. Ook de kinderen hebben peddels gekregen en helpen zowel mee als tegen.

Vanuit Winsum, via Mensingeweer naar Eenrum. Daar is het een drukte van belang vanwege de kermis en internationale grasbaanraces. Van Eenrum langs Warfhuizen naar Schouwerzijl. In Schouwerzijl ook even uitgestapt. Een kort stukje over het Reitdiep, de kano overdragen bij een stuw in aanbouw en tenslotte de laatste etappe terug naar Winsum.

We zijn heerlijk bezig geweest van 11 tot 18 uur. Begonnen met zon, geëindigd met bewolkt weer en na een regenbuitje. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet met de kinderen onder de deken midden in de boot.
De bagage gaat in waterdichte tonnen
De kano is net weer te water gelaten Laatste etappe




 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://loonen.fmns.rug.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://loonen.fmns.rug.nl.