De zomervakantie van Willemijn en Marion 30 juni - 6 augustus 2008

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende


Terwijl Janwillem en Maarten op Spitsbergen zijn, houden Willemijn en Marion hun zomervakantie in Nederland.

Samen met Steven gaan Marion, Janwillem en Willemijn een dag naar Walibi.

30 juni 2008


2 juli 2008

Het huttenbouwdorp is een jaarlijkse acticiteit in Haren. Eerst hutten bouwen en die later in de fik steken. Hier zie je de bouwsels. De brand is al spectaculair in beeld gebracht in 2004.

9 juli 2008

Marion hoort het druppelen in de woonkamer. Al;s ze de hoofdkraan dichtdraait, stopt het geluid. Ze gaat op zoek en vindt schimmel en verrot parket. Het wordt een week hard werken, maar gelukkig vergoed de verzekering de schade. Waterleidingen worden omgelegd en we krijgen een nieuw parket.

14 juli 2008

Janwillem is inmiddels naar Spitsbergen vertrokken en Marion en Willemijn gaan samen een dagje vanaf de Eemshaven naar Helgoland. Door de vele wegomleidingen lukt het maar net om de boot op tijd te halen. Met een snelle catamaran gaan ze op reis.
Vanaf de klif hebben ze prachtig uitzicht op broedende Jan van Genten en zeekoeten. Willemijn laat zien dat ze een dochter van haar vader is, door alles goed met de verrekijker te bekijken.
Het eiland is goed te verkennen in één dag. Mer tijd is er ook niet want de volgende boot naar de Eemshaven gaat pas een week later. Maar een rondgang over de klif en door het dorp geeft een prachtig overzicht. Het is tenslotte maar één rode rots in de Noordzee. Als souvenier wordt en spaarpot in de vorm van de rots gekocht. Thuisgekomen wordt al snel duidelijk dat het een lange vermoeiende dag was.

21 juli 2008

Janwillem is alweer 10 dagen op Spitsbergen. Via SKYPE hebben Willemijn en Janwillem contact. Met de webcam kunnen ze in haren goed meeleven met wat op Spitsbergen geburt. Maarten is dit jaar 2 1/2 maand weg en Janwillem 6 weken.

Willemijn en Marion gaan twee dagen op stap op zoek naar fossielen in Emmerich. Ze verblijven twee dagen langs de Rijn in de buurt van Lobith.

25-26 juni 2008


Als ze de Rijn oversteken met het pontje bij Millingen, mag Willemijn het stuur overnemen van de kapitein. Ze doet het voorbeeldig en iedereen wordt veilig overgezet.
Tusen de kiezels mogen ze in Emmerich zoeken naar fossielen. Het blijkt hard werken. Ze vinden een fossiel van een zeelelie en verschillende schelpen. De oogst valt een beetje tegen, maar het waren wel leuke dagen.

Vlak voordat Willemijn weer naar school moet gaan Marion en Willemijn samen nog een paar daagjes weg. Weer is het zoeken van fossielen het thema van de trip. Deze keer gaan ze naar de omgeving van Winterswijk.

31 juli - 3 augustus 2008

Voorpret in het museum Even zwemmen in een zwemplas Drinkpauze in Winterswijk
het grootste doolhof welke kant moeten we nu op
Ze brengen een bezoekaan het grootste doolhof van Nederland.
weet Willemijn de weg? het middelpunt is een uitzichtstoren van boven heb je overzicht
op zoek naar de schat van Ravenhorst een speurtocht door het bos we hebben de schat is gevonden
En ze gaan op zoek naar de Schat van Ravenhorst, die uiteindelijk werd gevonden onder de molen.
een steengroeve vol met fossielenjagers
Daarna is het tijd voor de steengroeve. Eens per maand is er een dag waarop mensen mogen komen zoeken. Wel moet je een bouwhelm op. Marion heeft voor haar en Willemijn een uitrusting gekocht.
hakken tussen de stenen een hele klus en we vinden nog wat ook
vanaf de rand van de groeve even rusten de auto vol met spullen
In de groeve vinden ze unieke pootafdrukken van dinosauriertjes. Ze zijn helaas erg kwetsbaar en vervgen snel. Daarnaast vinden ze heel wat pyriet, het zogenaamde Winterswijkse goud.

Al de hele vakantie is het tuinhuisje op de Piccardthof een fijne plek om de warme vrije dagen door te brengen. Regelmatig gaat er een vriend of vriendin mee. Vandaag is Kees op bezoek.

4 augustus 2008

Willemijn in de voorborder
Het huisje op de Piccardhof wordt goed gebruikt.
Samen met Kees Lekker knakworstjes eten Even chillen
Willemijn op haar slaapzoldertje In het bed Met de fietskar weer naar huis

Samen naar Kung Fu Panda

5 augustus 2008

Inmiddels heeft Willemijn een mooi bruin kleurtje van de zon. Samen met Marion gaat ze naar de film ovcer Kung Fu Panda.

6 augustus 2008

Het laatste uitje van de vakantie is een paar uurtjkes roeien op het Friescheeveen.
Roeien is best ingewikkeld Ik krijg die boot best voouit
Roeien over het Friescheveen
Makkie Een prachtige veenplas Te dicht bij de kant



 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://loonen.fmns.rug.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://www.maartenloonen.nl.