Venetië 20-24 oktober 2008

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende

De hele zomervakantie ben ik op Spitsbergen en het ziet er naar uit dat we ook tijdens de kerstvakantie niet weg gaan met z'n viertjes. Daarom is het hoog tijd voor een gezinsvakantie en we besluiten in de herfstvakantie naar Venetië te gaan. Venetië blijkt goed bereikbaar vanuit Groningen via vliegveld Bremen, dat kleinschalig is en met veel pakeergelegenheid. Bovendien zijn de vertrektijden van het vliegtuig mooi midden op de dag. Veel beter dan op Schiphol. Nog diezelfde dag staan we bij de Rialtobrug in centrum Venetië.
met Ryan Air vanaf Bremen Aankomst in Italië en nog een uurtje met de bus en we staan bij de Rialtobrug
Een foto vanaf de Rialto-brug met het Canale Grande In Venetië hebben we een mooi hotel gekozen in de stad met een grote kamer over twee verdiepingen, waarin we met z'n vieren kunnen slapen. Het is wat verder lopen dan we eerst gedacht hadden met de zware koffers, maar de hele stad is één groot levendig museum.
Janwillem voor de basiliek Janwillem bekijkt de muurschilderingen Willemijnn voor de basiliek
Marion op het San Marcoplein Willemijn op het San Marcoplein Janwillem op het San Marcoplein

Het San Marcoplein is het prachtige centrum van Venetië. Met name het stukje voor de basiliek en het dogenpaleis zijn prachtig. Vol details en toeristen. Een hoogtepunt van ons bezoek aan Venetië is het voeren van de duiven op het San Marcoplein. Marion had zakjes voer meegenomen uit Haren. Eigenlijk mag het niet, blijkt later. Maar een lol dat we hebben bedolven onder de duiven...

Janwillem trots met de handen vol duiven Willemijn wil voer op haar haar: het kriebelt Overal duiven
Duiven voeren op het San Marcoplein

video hieronder, accepteer plug-in en druk op plaatje

Een eigen huisdier De duiven vliegen en fladeren rondom ons

Willemijn
Janwillem
Maarten
Marion

De figuur rechts is een video van het voeren van de duiven. De vdeo begint door op de foto te drukken. Het kan zijn dat er eerst een zogenaamde activeX plugin geïnstalleerd moet worden. Dat wordt aangegeven in de taakbalk boven aan dit venster. Kies voor toestaan.

video ->
Ons duivenvoeren wordt helaas wreed beëindigd door twee agenten, die ons verzoeken te stoppen.
Agenten: please stop feeding

het pontje over het kanaal, de kinderen gaan op en neer

We hebben geen zin een dure toeristengondel. Er wordt helemaal niet gezongen. De watertaxi brengt ons waar we maar willen. En we vinden een overzetplek, waar je door twee gondeliers worden overgevaren voor een halve euro. Dat doen de kinderen dus drie keer!

een luxe gondel, maar er wordt nauwelijks gezongen wachten bij de pont nu gaan we samen over
vanaf de watetaxi door Venetië op het glasblazerseiland op het eiland van de glasblazers

Met de watertaxi kunnen we ook andere eilanden verkennen. We gaan naar het glasblazerseiland en bekijken een glasblazerij en talloze gallerietjes waar je prachtige glaskunst kunt kopen. Het glas was een kostbaar ruilmiddel in het rijke Ventiaanse leven en de glasblazers waren heren van stand maar ook opgesloten op één eiland om de kennis niet aan de vijand te geven.
We gaan ook nog even naar het strand van de Adriatische Zee, schelpen zoeken natuurlijk.

een pauze langs het Grande Canale aan de voet van de Rialto brug op het strand van de Adriatsche Zee Oude beelden, oorlogsbuit uit 400 na Christus
Bij de Brug der Zuchten, ingepakt vanwege een restauratie
door de straatjes van de ghetto een bootje op het droge een scheepswerf voor gondels
zoeken naar maskers en souvenirs De kleine straatjes met vele bruggetjes, de Joodse wijk, waar de naam ghetto vandaan komt, de scheepswerven en de talloze winkeltjes met maskers en glas. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar ook Janwillem en Willemijn blijven het leuk vinden om drie dagen tussen boetiekjes door indeze stad te zwerven.

De terugreis verloppt voorspoedig. Willemijn en Maarten lopen naar de bus, terwijl janwillem en Marion de bagage meenemen met de watertaxi. In het vliegtuig wordt gespeeld en gelezen en we zijn weer voorspoedig terug in Haren.
honderden boetiekjes worden bekeken
met bagage in de watertaxi in de bus naar het vliegveld vliegen naar Bremen



 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://loonen.fmns.rug.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://www.maartenloonen.nl.