Spreekbeurt Willemijn 12 mei 2009

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende

  Willemijn heeft zelf bedacht, dat ze graag een spreekbeurt over de poolvos wil houden. "Ik wil graag praten over jullie werk op Spitsbergen en bovendien gaat het dan ook over veel meer dieren dan alleen de poolvos: ganzen en ijsberen.", zei ze. Met behulp van het engelstalige kinderboek van Stephen Person, waarin ikzelf ook voorkom, hadden we snel structuur in haar spreekbeurt. Ik heb samen met haar 10 vragen opgesteld en briefjes met die vragen tussen de juiste pagina's geplakt. Op basis van deze vragen babelde Willemijn al heel wat los. Ik stond versteld hoeveel ze al wist over camouflage en het opwarmen van de aarde. Meteen na haar spreekbeurt heb ik het verhaal opgenomen.

Willemijn heeft een vel van een poolvos mee naar school genomen en een kleurplaat gemaakt voor de andere kinderen. Na afloop van de spreekbeurt heeft ze nog een video laten zien waarin Janwillem vertelt over zijn onderzoekje.

Hiernaast een stukje video dat Janwillem makte met eigen opnames van de poolvosjes.

Meer verhalen over poolvossen zijn te vinden op http://www.poolstation.nl. Kijk onder [overzicht] [zoeken] onder [poolvos] of klik hier.
 



 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://loonen.fmns.rug.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://www.maartenloonen.nl.
Naar de weblog vanaf Spitsbergen: http://www.poolstation.nl.