Messagi della fine del Monde 4 November 2018

 

Maarten Loonen in de pers
ga naar index --- vorige --- volgende


Documentaire gemaakt door Matteo Born 2018
Te zien geweest op Zwitserse en Italiaanse televisie

Onder de indruk van de gevolgen van klimaatverandering en ervan overtuigd dat de oplossing in handen is van de nieuwe generaties, verkopen Doris en Charles Michel hun huis in Zürich en kopen een boot. Hun idee is eenvoudig: breng vijf jonge Zwitserse mensen naar de poolcirkel om de tekenen van opwarming van de aarde te observeren door middel van directe ervaring en het bewustzijn bij hun leeftijdsgenoten te vergroten met zoveel mogelijk kracht. Het grote avontuur begint: gedurende drie weken vaart de bemanning van het San Gottardo-schip tegelijkertijd in vijandige en spectaculaire landschappen. Gewapend met hun camera's zullen de jonge ontdekkingsreizigers de gezondheid van het einde van de wereld documenteren.

De boot San Gottardo komt aan in Ny-Ålesund op 30 juli 2018 en als de studenten ontdekken dat we ganzen vangen, komen ze verhaal halen en meedoen. Dat resulteerde in de volgende verhalen:
Derde ganzenvangst 30 juli 2019
Serie Reise ans ende der Welt
Kommt ein Eisbaer zu nahe muss ich schiessen
De uitzending voor de Italiaans-talige publieke omroep RSI is hier te zien, na een inleiding begint de film op 10 min 40 sec.

Hieronder enkele screenshots uit de documentaire. Tessa komt de researchmaster ecology and evolution doen aan de Rijksuniversiteit Groningen na deze ervaring.


 www.maartenloonen.nl
________________