Antarctica via Falklands en South Georgia 3-21 januari 2009

www.maartenloonen.nl
www.arcticstation.nl

index antarctica
ga naar vorige --- volgende


voyage map Onze reis op een kaart gezet: vanaf Ushuaia, via de Falklands naar South Georgia. We passeerden vlak voor South Georgia een aantal rotspunten die 70 meter uit de oceaan staken: Shag Rocks. Vanaf South Georgia gingen we via de South Orkny naar het Antarctisch Schiereiland. Dat verkenden we eerst aan de oostkant en daarna aan de westkant (zelfs wat zuidelijker dan op deze kaart ingetekend). Tenslotte via Deception Island en de South Shetlands voeren we terug naar Zuid Amerika, rechtstreeks over de Drake Passage.
Het meest zuidelijke punt van onze reis lag aan de westkant van het Antarctisch schiereiland in Wilhelmina Bay 64 graden 40 minuten zuiderbreedte.

Het schip, de MV Grigoriy Mikheev was 66 meter lang, had een maximum kruissnelheid van 12.5 knopen, maar voer meestal tussen de 10 en 11 knopen (20 kilometer per uur). Bij terugkeer hadden we 6332 kilometer afgelegd.

Het was een 21 daagse reis, waarvan negen dagen op volle zee. Onze boot was gecharterd voor cruises in de poolgebieden door Oceanwide Expeditions. Ze had een Russische bemanning van 19 personen, een expeditieleider, twee gidsen waarvan ik er één was, een hotel manager, twee koks en een dokter aan boord. Het reisgezelschap had geboekt via Naturetrek en bestond uit 2 extra reisleiders en 42 toeristen, allen Britten. De meeste hadden bewust gekozen voor een natuurreis met veel nieuwe vogelsoorten. Ik was de enige Nederlander aan boord.

Voor een index naar alle webpagina's die door mij zijn gemaakt, kun je hier klikken. Maarten Loonen naar index --- vorige --- volgende