Antarctica via Falklands en South Georgia 3-21 januari 2009

www.maartenloonen.nl
www.arcticstation.nl

index antarctica
ga naar vorige --- volgende


Keelbandpinguïn

De keelbandpinguïn bezochten we op Half Moon Island. Op de toppen van de heuvels, zaten de pinguïns. De jongen waren hier echt vies van de poep. Dat moet toch gevolgen hebben voor de gezondheid van de pinguïns. Zou dit de soort zijn, waar ik verder onderzoek aan kan doen als vervolg op mijn project BIRDHEALTH in het noordpoolgebied? Zouden ze veel parasieten hebben?
Op de bovenste foto begroeten twee partners elkaar. Bij deze soort blijven de koppen niet recht naar boven tijdens het toeteren, maar slaan ze er mee naar beide zijden. Volgens Rolf Stange is de keelbandpinguïn de soort die het felst is tegen zijn soortgenoten in de kolonie. Misschien zijn daarom de jongen wel zo vies. Als slachtoffer van twisten.
vieze kuikens zielig vies poten in de poep
jong bedelt om voer toe nou voeren van jong
vies uit de kolonie naar zee De ouders verlaten de kolonie op de toppen van de heuvels en lopen vies naar zee. Vanaf het strand lopen regelmatig schone pinguins weer naar boven naar de kolonie.

Keelbandpinguïn, Stormbandpinguïn, of Kinbandpinguïn, Chinstrap Penguin, Pygoscelis antarctica

Voor een index naar alle webpagina's die door mij zijn gemaakt, kun je hier klikken. Maarten Loonen naar index --- vorige --- volgende